Posa't
en joc!

Alerta! Acabes d’entrar en un espai cooperatiu. Aquí necessitem que tothom col·labori!

Deixar les nostres empremtes en la construcció d’un món més just i solidari.

Tenim
una
missió!

És una missió complicada perquè cal:

  • canviar hàbits i estils de vida
  • canviar mentalitats
  • superar resistències
  • proporcionar eines pel canvi

Necessitarem
MOOOLTA MOOOLTA MOOOLTA
ENERGIA!

Esteu a punt?

Formeu el vostre equip. Elegiu els vostres representants per interactuar amb els altres grups que participen.

Per aconseguir l’èxit de la vostra missió necessiteu conèixer molt bé les 6 cares de la COnsciència i respondre les preguntes que plantegen.

Si voleu pistes cliqueu sobre cada cara!

Construïu el vostre dau de la COnsciència:

Dau

Fitxer PDF

Baixa

Doneu-li voltes!

A vegades les coses no són com semblen a primera vista.

Tireu el dau diverses vegades!
Si aneu donant voltes al dau potser descobrireu tots els seus secrets …

Quina cara
us ha sortit?

Què hi ha just a l’altra banda, a la cara que queda amagada i que no podem veure?

Quina relació
tenen entre sí?

Què us preocupa?

A qui voleu
canviar?

Què voleu
canviar?

Marqueu-vos un repte!

Un grup de joves han fet un test a la classe de ciències per calcular la seva petjada ecològica i s’han adonat que necessitaríem de 3 a 5 planetes si tothom fes com ells/es. Volen fer una campanya al barri perquè els veïns prenguin consciència que cal canviar els hàbits de consum.

El grup de joves d’una entitat ecologista ha participat en una manifestació i estan molt animats perquè s’han adonat que si són molts poden canviar moltes coses. Es pregunten què podrien fer per animar altres joves que coneixen a participar en la campanya contra el malbaratament alimentari que volen fer al mercat del barri.

Sou un grup d’un moviment de joves. Heu participat en una activitat de formació que us ha fet adonar que comprem roba de forma compulsiva i no som conscients que moltes peces de roba s’elaboren contaminant i explotant als treballadors/es. Voleu saber en quines condicions s’ha elaborat la roba que porteu i conscienciar a les vostres amistats sobre aquesta problemàtica per poder triar sempre la roba amb criteris de sostenibilitat i treball decent i evitar el consum innecessari.

Sou l’escamot verd d’un institut. Us heu adonat que la majoria de companys i companyes utilitzen embolcalls d’usar i llençar per embolicar l’esmorzar i ampolles de plàstic per a l’aigua que acaben a la paperera. Voleu fer una campanya de conscienciació perquè utilitzin carmanyoles i cantimplores per evitar deixalles innecessàries.

Sou un grup de monitors de l’esplai. Esteu preocupats perquè malgrat els vostres esforços per avisar als infants i a les seves famílies sobre l’ús excessiu del mòbil, molts infants es passen més estones pendents del mòbil que de les activitats que els proposeu i els costa relacionar-se amb els companys/es del seu grup. Us pregunteu què podeu fer per canviar aquesta situació.

Exploreu el terreny del joc

Per assolir el repte que us heu marcat necessiteu deixar la vostra empremta en totes i cadascuna de les caselles del tauler de joc.

Si voleu pistes cliqueu sobre cada casella!

baixa els pdf

Feu servir el simulador per entrenar-vos

Descarregueu-vos els materials i llegiu atentament les normes del joc.

Dau

Fitxer PDF

Baixa

Tauler
de joc

Fitxer PDF

Baixa

Supòsits

Fitxer PDF

Baixa

Targetes d’energia

Fitxer PDF

Baixa

Taulell d’energia

Fitxer PDF

Baixa

Instruccions

Fitxer PDF

Baixa

Feu del joc una realitat

Us podeu afegir als grups de joves que s’han posat les ulleres d’eCO4, han definit el seu propi repte i estan portant el joc a la vida per transformar la realitat que els envolta.

Cooperem per construir l’eCOmetre, l’instrument d’autodiagnòstic que es va ampliant a mida que els grups van abordant noves temàtiques i fan les seves aportacions.

Compartim tots els recursos, eines, materials, dinàmiques de reflexió, materials de formació, iniciatives per a l’acció, propostes per “carregar piles”… que ens poden ajudar a generar l’empremta CO4 en nosaltres mateixos i en el nostre entorn i els posem a disposició de tothom a través d’aquesta plataforma digital. Teixim una xarxa de persones i d’entitats que es donen suport mútuament per avançar.