Alerta! Acabes d’entrar en un espai cooperatiu. Aquí necessitem que tothom col·labori!
Deixar les nostres empremtes en la construcció d’un món més just i solidari.
Formeu el vostre equip. Elegiu els vostres representants per interactuar amb els altres grups que participen.
Sou un grup d’un moviment de joves. Heu participat en una activitat de formació del moviment que us ha fet adonar que moltes vegades comprem roba de forma compulsiva sense que la necessitem i que tampoc som conscients que moltes peces de roba s’elaboren provocant una important contaminació i l’explotació laboral de les persones que les confeccionen. Voleu saber en quines condicions s’ha elaborat la roba que porteu i conscienciar a les vostres amistats sobre aquesta problemàtica per poder triar sempre la roba amb criteris de sostenibilitat i treball decent i evitar el consum innecessari.
Sou un grup de joves d’una entitat ecologista. Acabeu de participar en una manifestació multitudinària i esteu molt animats perquè us adoneu que si aconseguiu ser molts podreu canviar moltes coses. Us pregunteu què podríeu fer per animar altres joves que coneixeu a participar en la campanya contra el malbaratament alimentari que voleu fer al mercat del barri.
A la classe de ciències heu fet un test per calcular la vostra petjada ecològica i heu vist que necessitaríem de 3 a 5 planetes si tothom consumís com vosaltres. Heu decidit centrar-vos en el consum alimentari i voleu fer una campanya al barri perquè els veïns i veïnes prenguin consciència que cal canviar els seus hàbits de compra d’aliments.
Sou el grup verd d’un institut. Us heu adonat que la majoria de companys i companyes utilitzen embolcalls d’un sol ús per embolicar l’esmorzar i ampolles de plàstic per a l’aigua que acaben a la paperera. Voleu fer una campanya de conscienciació perquè facin servir carmanyoles i cantimplores per evitar deixalles innecessàries.
Sou un grup de monitors de l’esplai. Esteu preocupats perquè malgrat els vostres esforços per avisar als infants i a les seves famílies sobre l’ús excessiu del mòbil, molts infants es passen més estones pendents del mòbil que de les activitats que els proposeu i els costa relacionar-se amb els companys/es del seu grup. Us pregunteu què podeu fer per canviar aquesta situació.
Per aconseguir l’èxit de la vostra missió necessiteu conèixer molt bé les 6 cares de la COnsciència i respondre les preguntes que plantegen.
Si voleu pistes cliqueu sobre cada cara!
Obriu bé els ulls: Mireu què passa al vostre entorn i descobriu les conseqüències que provoca l’estil de vida a què estem acostumats.
Traieu-vos pes de sobre: Escorcolleu tots els racons per trobar allò que us impedeix avançar. Si trobeu les resistències que us impedeixen canviar podreu superar-les.
Mesureu-vos: Esbrineu si amb la vostra manera de pensar o d’actuar esteu agreujant el problema o bé esteu contribuint a que pugui desaparèixer. Saber-ho és molt important per decidir què hem de canviar.
Trobeu eines: Descobriu quins factors ens poden ajudar a generar i a impulsar el canvi. Tots tenim un immens potencial de canvi només cal trobar la palanca que el faci possible.
Carregueu piles: Tot canvi necessita molta energia, heu d’esbrinar d’on la podeu treure perquè sinó fareu “figa” a mig joc.
Activeu les vostres capacitats detectivesques: Heu d’esbrinar les causes del que està passant. Investigueu com funciona la nostra societat per trobar les causes degudes al sistema, però haureu d’indagar en les mentalitats per saber què hi ha al fons del fons.
A vegades les coses no són com semblen a primera vista.
Tireu el dau diverses vegades!
Si aneu donant voltes al dau potser descobrireu tots els seus secrets …
Per assolir el repte que us heu marcat necessiteu deixar la vostra empremta en totes i cadascuna de les caselles del tauler de joc.
Si voleu pistes cliqueu sobre cada casella!
Energia interior: Deixar la vostra empremta en cadascuna de les caselles suposa una gran despesa d’energia. Per això és molt important aturar-se de tant en tant per “carregar piles”.
Heu de trobar elements que us ajudin a fer-vos créixer interiorment per tenir un bon autoconeixement, millorar la vostra autoestima, aconseguir el benestar emocional, fer créixer la vostra resiliència per superar el desgast i les decepcions, millorar la vostra capacitat d’empatia per superar la indiferència …
Energia comunitària: Deixar la vostra empremta en cadascuna de les caselles suposa una gran despesa d’energia. Per això és molt important que les persones que ens envolten en ajudin a “carregar piles”.
Heu de trobar elements que us ajudin a connectar amb les persones que teniu a prop per crear lligams, superar diferències, compartir, gaudir de la companyia mútua, tenir cura uns dels altres, sentir que formeu part d’un grup, d’un equip, d’una comunitat …
Si vols canviar el món, comença a canviar tu. Utilitzeu l’eCOmetre per prendre-us la “temperatura”.
Energia còsmica: Deixar la vostra empremta en cadascuna de les caselles suposa una gran despesa d’energia. Per això és molt important descobrir que no estem sols i aïllats sinó que formem part d’un meravellós univers amb una energia colossal que, si ens hi connectem, ens permet sempre “carregar piles”.
Heu de trobar elements que us permetin connectar amb la natura, descobrir que en formeu part, tenir-ne cura i deixar que ella tingui cura de vosaltres, absorbir la seva energia, descobrir la seva bellesa, gaudir-ne, aprendre les seves lliçons …
Energia espiritual: Deixar la vostra empremta en cadascuna de les caselles suposa una gran despesa d’energia. Estem tan enganxats als objectes materials i estem tan acostumats a la força de la gravetat que atrapa a la matèria que no ens atrevim a anar més enllà per cercar l’energia espiritual que ens permeti “carregar piles”.
Heu d’identificar aquells elements que us fan anar més enllà del que mai hauríeu sospitat, que us permeten somniar en assolir nous horitzons, que us donen ales per emprendre volades que ni tan sols us atreviríeu a imaginar, que us permeten superar tots els embats, que us donen forces per assolir tots els vostres propòsits …
Descarregueu-vos els materials i llegiu atentament les normes del joc.
Us podeu afegir als grups de joves que s’han posat les ulleres d’eCO4, han definit el seu propi repte i estan portant el joc a la vida per transformar la realitat que els envolta.
Cooperem per construir l’eCOmetre, l’instrument d’autodiagnòstic que es va ampliant a mida que els grups van abordant noves temàtiques i fan les seves aportacions.
Compartim tots els recursos, eines, materials, dinàmiques de reflexió, materials de formació, iniciatives per a l’acció, propostes per “carregar piles”… que ens poden ajudar a generar l’empremta CO4 en nosaltres mateixos i en el nostre entorn i els posem a disposició de tothom a través d’aquesta plataforma digital. Teixim una xarxa de persones i d’entitats que es donen suport mútuament per avançar.