El malbaratament d’aliments

Un quadern que explica  com la nostra relació amb el menjar i el malbaratament d’aliments afecta la vida de les persones en el nostre planeta tant les que passen gana com a les que ens enverinem amb el que llancem i que és, per això, que malbaratar aliments adquireix la categoria de sacrilegi i el […]

Fundació AQUAE

Pàgina web d’AQUAE, una fundació que vol contribuir a donar resposta al desafiament d’optimitzar els recursos naturals, i especialment d’un recurs escàs i essencial per a la vida com és l’aigua. Incorpora instruments per calcular la petjada hídríca i la petjada de carboni. També hi podem trobar exemples d’iniciatives per promoure el canvi.

Pobresa

Documental en anglès amb subtítols en castellà que parla de les dificultats que la mentalitat dels països rics genera en el desenvolupament dels països pobres.

Vides trencades per la soja que alimenta els nostres porcs

Reportatge de l’ARA sobre la desforestació i els conflictes per la terra que generen els cultius de soja al Brasil. Bona part d’aquesta soja ve a parar a Catalunya, que la importa en gran quantitat per fer pinso per als porcs.

Problemes del primer món

Un curtmetratge que planteja l’alarmant descompensació de recursos en el món i fa una cridada a combatre el virus de la desigualtat.

Microplàstics

Video que mostra l’alarmant quantitat de residus contaminants i de petits plàstics recollits en només un metre quadrat a la platja del Carabassi d’Arenals del sol d’Elx i Santa Pola a Alacant.

Sequeres i inundacions – L’èxode climàtic

Documental que explica que avui hi ha més refugiats a causa del canvi climàtic que de les guerres. El Banc Mundial calcula que si l’escalfament global forjat per l’home continua, podria causar 180 milions de refugiats climàtics en 2050.